Profiteroles s kávovou šľahačkou a čokoládou

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 19. apríla 2011
Profiteroles s kávovou šľahačkou a čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto:
2 dl
1 dl
160 g
 štipka
2 ks
Šľahačka:
0,5 l
2 balíčky
0,5 DL
2 balíčky
Čokoládová poleva:
1 dl
1 dl
40 g
250 g (min. obsah kakaa 52 %)
Ovocná omáčka:
350 g (višne, jahody, ananás)
50 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Vodu a olej privedieme do varu. Primiešame múku a soľ a chvíľku odparujeme. Odstavíme zo sporáka a postupne zamiešame vajcia. Hmotu dáme do vrecka a na vymastený plech striekame malé kopčeky. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 10 minút.

  2. 2

    Kávová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilínovým cukrom. Do tuhej šľahačky zašľaháme likér. Čokoládová poleva: Smotanu, mlieko a maslo privedieme do varu, zasypeme čokoládou a premiešame.

  3. 3

    Ovocná omáčka: Omáčku pripravíme zo šťavy z kompótu, do ktorej pridáme cukor a zahustíme zlatým klasom, nakoniec pridáme ovocie a krátko povaríme. Dokončenie: Vychladnuté profiteroles prepichneme zospodu vrecúškom s ozdobnou špičkou a vyplníme šľahačkou. Podávame na tanieri s ovocnou omáčkou, preliate čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

tatranka
Je to veľmi lákavá pochúťka.Pekne upravené.Ukladám do KK.
cica2
krásny recept a určite aj chuťovo dobrý!
pikolko
teším sa že aj profesinaly sa podelia o svoje recepty. vyzerá to krásne. Ďakujem ukladám doKK
lucincek
sa mi paci tie suroviny na to cesto..:))take jednoduche, poznam ho :))
a celkovy recept vyzera uzasne, ukladam...... :))
dovolenka
neuveriteľné, minimálne 2 roky som intenzívne pátrala po tomto recepte, doporučil mi ich v sprznenej - tesco podobe vyskúšať jeden mladý muž. vedela som, že musí existovať recept. objavil sa až po zavesení môjho príspevku na túto úžasnú stránku. . .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia