Profiteroles s kávovou šľahačkou a čokoládou
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 19. apríla 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 dl |
|
| 1 dl |
|
| 160 g |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| Šľahačka: | |
| 0,5 l |
|
| 2 balíčky |
|
| 0,5 DL |
|
| 2 balíčky |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 1 dl |
|
| 1 dl |
|
| 40 g |
|
| 250 g (min. obsah kakaa 52 %) |
|
| Ovocná omáčka: | |
| 350 g (višne, jahody, ananás) |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vodu a olej privedieme do varu. Primiešame múku a soľ a chvíľku odparujeme. Odstavíme zo sporáka a postupne zamiešame vajcia. Hmotu dáme do vrecka a na vymastený plech striekame malé kopčeky. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 10 minút.
- 2
Kávová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilínovým cukrom. Do tuhej šľahačky zašľaháme likér. Čokoládová poleva: Smotanu, mlieko a maslo privedieme do varu, zasypeme čokoládou a premiešame.
- 3
Ovocná omáčka: Omáčku pripravíme zo šťavy z kompótu, do ktorej pridáme cukor a zahustíme zlatým klasom, nakoniec pridáme ovocie a krátko povaríme. Dokončenie: Vychladnuté profiteroles prepichneme zospodu vrecúškom s ozdobnou špičkou a vyplníme šľahačkou. Podávame na tanieri s ovocnou omáčkou, preliate čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








a celkovy recept vyzera uzasne, ukladam...... :))