Plnka s údeným mäsom a kozím syrom

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011
Plnka s údeným mäsom a kozím syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks
3 ks
50 cl
1/8 vrecka
100 g
50 g, ošúpaná
300 g, mix
200 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na kocky, pridáme žĺtky, prášok do pečiva, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, kapiu a údené mäso nakrájané na kocky, mlieko a vyšľahaný sneh z bielkov. Všetko spolu premiešame, zabalíme do potravinovej fólie a zrolujeme.

  2. 2

    Dáme variť do vodného kúpeľa na cca 20 min. Po uvarení necháme vychladnúť a pred podávaním prudko opečieme z obidvoch strán. Na tanier položíme šalát, ktorý sme ochutili olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Na šalát dáme opečenú plnku a nakrájaný kozí syr a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a prelejeme redukovaným balsamicom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia