Šťuka plnená polentou

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. apríla 2011
Šťuka plnená polentou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2500 g
10 g
20 g
1 l
250 g
50 g zavárané
30 g (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)




Postup

  1. 1

    Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť vývar, nasypeme polentu so zeleným korením a miešame, až kým sa vytvorená hmota nelepí na varešku.

  2. 2

    Podľa potreby dochutíme. Necháme vychladnúť a po chvíli touto zmesou naplníme šťuku. Pomocou motúzika zviažeme šťuku, aby držala pokope a aby zmes pri pečení nevytiekla.

  3. 3

    Rybu dáme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Počas pečenia potierame zmesou z oleja a cesnaku. Po upečení necháme šťuku odstáť a neskôr odstránime motúzik, nakrájame na hrubšie kolieska a podávame na mise.

Diskusia k receptu

zinnajdha
zaujímavý recept, treba vyskúšať, lebo si neviem ani len predstaviť, ako chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia