Šťuka plnená polentou
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. apríla 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť vývar, nasypeme polentu so zeleným korením a miešame, až kým sa vytvorená hmota nelepí na varešku.
- 2
Podľa potreby dochutíme. Necháme vychladnúť a po chvíli touto zmesou naplníme šťuku. Pomocou motúzika zviažeme šťuku, aby držala pokope a aby zmes pri pečení nevytiekla.
- 3
Rybu dáme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Počas pečenia potierame zmesou z oleja a cesnaku. Po upečení necháme šťuku odstáť a neskôr odstránime motúzik, nakrájame na hrubšie kolieska a podávame na mise.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu