Vajíčkový krém s mätovou omáčkou

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8 ks
400 g
200 g
1 ks
150 g
100 g
100 g
400 g
220 g
125 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame so šľahačkovou smotanou a krátko prevaríme.

  2. 2

    Dochutíme vaječným koňakom, nalejeme do keramických misiek a dáme piecť do vodného kúpeľa pri 180 stupňoch na 10 minút. Jablká nakrájame na plátky a potrieme medom. Opečieme ich na panvici.

  3. 3

    Z rozmixovanej mäty, medu a pomarančového džúsu pripravíme omáčku, ktorú privedieme do varu a zjemníme maslom. Podávame k vaječnému krému a ku grilovaným jablkám.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Krémy, Zákusky, Pečené, Vajíčkové hody

Diskusia k receptu