Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame so šľahačkovou smotanou a krátko prevaríme.
- 2
Dochutíme vaječným koňakom, nalejeme do keramických misiek a dáme piecť do vodného kúpeľa pri 180 stupňoch na 10 minút. Jablká nakrájame na plátky a potrieme medom. Opečieme ich na panvici.
- 3
Z rozmixovanej mäty, medu a pomarančového džúsu pripravíme omáčku, ktorú privedieme do varu a zjemníme maslom. Podávame k vaječnému krému a ku grilovaným jablkám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu