Brownies s kávovou šľahačkou
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
230 g |
|
80 g |
|
30 g |
|
Šľahačka: | |
250 g |
|
1 vrecko |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 vrecko |
|
Malinová omáčka: | |
250 g |
|
z 1/2 ks |
|
2 pl |
|
80 g |
|
0,5 dl |
|
Postup
-
1
Cesto: Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Vajcia s cukrom vymiešame, postupne pridáme čokoládu. Nakoniec pridáme múku s kakaom. Cesto rozotrieme na papier a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia sedem minút.
- 2
Z cesta vykrojíme srdiečka alebo iné tvary, ktoré uložíme na tanier. Prelejeme omáčkou (Maliny zalejeme vodou, pridáme cukor a šťavu z citróna, necháme zovrieť. Omáčku zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troške vody.)
- 3
Dozdobíme kávovou šľahačkou. (Smotanu vyšľaháme so stužovačom, pridáme obe kávy a vanilínový cukor).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu