Brownies s kávovou šľahačkou

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 17. apríla 2011
Brownies s kávovou šľahačkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
3 ks
230 g
80 g
30 g
Šľahačka:
250 g
1 vrecko
1/2 KL
1 KL
1 vrecko
Malinová omáčka:
250 g
z 1/2 ks
2 pl
80 g
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Cesto: Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Vajcia s cukrom vymiešame, postupne pridáme čokoládu. Nakoniec pridáme múku s kakaom. Cesto rozotrieme na papier a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia sedem minút.

  2. 2

    Z cesta vykrojíme srdiečka alebo iné tvary, ktoré uložíme na tanier. Prelejeme omáčkou (Maliny zalejeme vodou, pridáme cukor a šťavu z citróna, necháme zovrieť. Omáčku zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troške vody.)

  3. 3

    Dozdobíme kávovou šľahačkou. (Smotanu vyšľaháme so stužovačom, pridáme obe kávy a vanilínový cukor).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia