Bravčová roláda so špenátom

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Bravčová roláda so špenátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2000 g
500 g
100 g
30 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak, špenát a necháme vychladnúť).

  2. 2

    Zrolujeme do rolky a pevne obmotáme motúzikom, aby plnka pri pečení nevytiekla. Vložíme do hlbšieho plechu, podlejeme vodou a posypeme rascou, môžeme použiť aj vývar.

  3. 3

    Roládu pečieme pri 200 oC asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme asi 35 minút. Počas pečenia obraciame a podlievame výpekom, odstránime motúzik a nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi pekné a určite výborne chutí, vyskúšame hneď, ako nám príde pod ruku pekný bôčik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia