Bravčová roláda so špenátom
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak, špenát a necháme vychladnúť).
- 2
Zrolujeme do rolky a pevne obmotáme motúzikom, aby plnka pri pečení nevytiekla. Vložíme do hlbšieho plechu, podlejeme vodou a posypeme rascou, môžeme použiť aj vývar.
- 3
Roládu pečieme pri 200 oC asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme asi 35 minút. Počas pečenia obraciame a podlievame výpekom, odstránime motúzik a nakrájame na plátky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu