Marcipánový dezert v melónovom kréme
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
| Piškótové cesto: | |
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 15 g |
|
| 1/4 vrecka |
|
| Čokoládová pena: | |
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 170 g |
|
| 400 g + malinová drvina na obalenie tortičky |
|
| Melónový krém: | |
| 30 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pridáme žĺtky a zľahka primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (dve na jednu porciu).
- 2
Vykrojené piškótové cesto plníme čokoládovou penou (vajce vyšľaháme nad parou do peny a necháme vychladnúť, zmiešame s roztopenou čokoládou a vyšľahanou šľahačkou), zakryjeme druhým kolieskom a necháme stuhnúť. Naplnené kolieska obalíme do marcipánu, ktorý sme premiešali s prepasírovanou malinovou drvinou.
- 3
Melón očistíme a vyberieme dužinu. Nakrájame na malé kocky a mixujeme ponorným mixérom na jemný krém, pridáme do rozpusteného cukru a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme jadierka granátového jablka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu