Marcipánový dezert v melónovom kréme

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011
Marcipánový dezert v melónovom kréme
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií

Suroviny

Piškótové cesto:
2 ks
60 g
60 g
15 g
1/4 vrecka
Čokoládová pena:
80 g
1 ks
170 g
400 g + malinová drvina na obalenie tortičky
Melónový krém:
30 g
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, pridáme žĺtky a zľahka primiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (dve na jednu porciu).

  2. 2

    Vykrojené piškótové cesto plníme čokoládovou penou (vajce vyšľaháme nad parou do peny a necháme vychladnúť, zmiešame s roztopenou čokoládou a vyšľahanou šľahačkou), zakryjeme druhým kolieskom a necháme stuhnúť. Naplnené kolieska obalíme do marcipánu, ktorý sme premiešali s prepasírovanou malinovou drvinou.

  3. 3

    Melón očistíme a vyberieme dužinu. Nakrájame na malé kocky a mixujeme ponorným mixérom na jemný krém, pridáme do rozpusteného cukru a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme jadierka granátového jablka.

Diskusia k receptu

vcelka
Jaj, na toto len pozerať, spomínať pána Pavlova a utierať podlahu od sliniek...
anka48
Prosím o radu, robím obaľujem koláč v marcipáne /v cestíčku/, ale neviem si rady, pretože koláčik je mokrý. V čom je chyba?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia