Lievance s kozím syrom a so zeleninou

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 10. apríla 2011
Lievance s kozím syrom a so zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
6 ks
0,5 l
100 g
350 g
350 g
350 g
240 g
20 g
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Z vajec, mlieka, múky, droždia, soli a trošky cukru pripravíme lievancové cesto a na panvici na oleji upečieme lievance. Do cesta môžeme pridať nasekanú papriku, paradajku a uhorku.

  2. 2

    Lievance však môžeme piecť aj samotné, čerstvú zeleninu nasekáme najemno a použijeme ako doplnok.

  3. 3

    Hotové lievance preložíme plátkami kozieho syra, z jogurtu, soli, korenia a citróna pripravíme rozmixovaním dresing, ktorý lievance zjemní.

Diskusia k receptu

marienka44
Nechapem, ako sa da spravit z citrona dresing. To mame pridat pokrajany citron alebo len stavu? Nie je jasne z postupu.
vcelka
Podľa mňa celý citrón, alebo teda ošúpaný. Keby len šťavu, tak to netreba mixovať, stačí zmiešať...
vcelka
A treba teda mixovať, alebo stačí zamiešať?
ancicka
Toto vyskúšam,ved kozí syr robievam a teším sa ako to bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia