Mocca loptička
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 18. apríla 2011
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 18. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme hustú penu, do ktorej pridáme olej. Zľahka zamiešame múku s kakaom. Piškótové cesto rozotrieme na mastný papier a pečieme pláty pri teplote 220 stupňov C sedem minút.
- 2
Krém: Smotanu prevaríme s kávou, pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť. Najlepšie je pripraviť deň vopred.
- 3
Dokončenie: Do vychladnutej kávovej šľahačky pridáme stužovač a vyšľaháme na tuhý krém. Krém nastriekame pomocou vrecka do formičiek tvaru polgule. Prikryjeme kolieskom, ktoré vykrojíme z piškótového cesta. Uložíme do chladničky. Po stuhnutí formičku na chvíľku ponoríme do teplej vody a loptičky vyberieme. Povrch posypeme kakaom alebo kávou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto by sa dalo možno použiť....
A zákusôčky "broskynky" z týchto formičiek sú krásne - aj tu som našla na ne receptík varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-broskyne/11419-recept.h...
:-)