Mocca loptička

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 18. apríla 2011
Mocca loptička
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto:
3 ks
90 g
90 g
20 g
0,5 dl
Krém:
300 ml
100 g
1,5 KL
1 balíček




Postup

  1. 1

    Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme hustú penu, do ktorej pridáme olej. Zľahka zamiešame múku s kakaom. Piškótové cesto rozotrieme na mastný papier a pečieme pláty pri teplote 220 stupňov C sedem minút.

  2. 2

    Krém: Smotanu prevaríme s kávou, pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť. Najlepšie je pripraviť deň vopred.

  3. 3

    Dokončenie: Do vychladnutej kávovej šľahačky pridáme stužovač a vyšľaháme na tuhý krém. Krém nastriekame pomocou vrecka do formičiek tvaru polgule. Prikryjeme kolieskom, ktoré vykrojíme z piškótového cesta. Uložíme do chladničky. Po stuhnutí formičku na chvíľku ponoríme do teplej vody a loptičky vyberieme. Povrch posypeme kakaom alebo kávou.

Diskusia k receptu

cica2
to musí byť chuťovo velmi dobré a krásne vyzerajú!
abend
Ja by som sa taktiež rada dozvedela kde sa dajú kúpiť tie formičky, tie ktoré spomína @ejta , sa mi zdajú veľké. Recept je to každopádne zaujímavý, ale bez tých formičiek asi nerealizovateľný.Dúfajme, že autorka receptu nám poradí.
sandratamer
Tie formičky predávali na Vianoce vo všetkých hypermarketoch, keď sa zlepili, zdobili sa ako vianočné gule. Treba sa popozerať v marketoch, viem že na Vianoce ich zopár varecháčov kúpilo.
evina1151
formicky mam a recept sme vyskusali je to supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer dakujeme
lyali
Treba skúsiť špecializované internetové obchody. Tu som si kúpila kovové formičky "pologule na broskyne" (30ks o priemer 6cm, celkom 3€ bez DPH), avšak teraz ich v ponuke nemajú. Majú len tieto silikónové...  www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=advanced_search_res...
A zákusôčky "broskynky" z týchto formičiek sú krásne - aj tu som našla na ne receptík  varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-broskyne/11419-recept.h...
:-)
evanaaa
Na broskynky mali formu vcelku ako na muffiny v Kauflande, ale som ju nekúpila, zdali sa mi malé tie priehlbinky.
sladkacokolada
musím pochváliť šéfcukrárku Dášku, vyskúšala som vyklopiť šľahačku z formičiek podľa nej a naozaj to ide, aj keď som sa popálila na príliš teplej vode, nevadí... je to super!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia