Paprikový džem
Paprikový džem

Pikantný paprikový džem

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 15. augusta 2017
Pikantný paprikový džem
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (očistená)
120 g (očistené)
300 g
200 ml
100 ml
1 štipka




Postup

  1. 1

    Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť. Nasypeme rozsekané papriky aj s čili priamo z kuchynského robota.

  2. 2

    Necháme variť asi 20 minút do mierne hustej konzistencie. Nakoniec osolíme.

  3. 3

    Nalejeme do čistých pohárov, ideálne 150 až 250 ml. Necháme vychladiť a podávame studené alebo izbovej teploty.

  4. 4

    Tip: Džem sa hodí k bielemu mäsu aj k syrom, napríklad k mozzarelle položenej na japonskej strúhanke s maslom a pekanovými orieškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia