Pikantný paprikový džem
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 15. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 15. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť. Nasypeme rozsekané papriky aj s čili priamo z kuchynského robota.
- 2
Necháme variť asi 20 minút do mierne hustej konzistencie. Nakoniec osolíme.
- 3
Nalejeme do čistých pohárov, ideálne 150 až 250 ml. Necháme vychladiť a podávame studené alebo izbovej teploty.
- 4
Tip: Džem sa hodí k bielemu mäsu aj k syrom, napríklad k mozzarelle položenej na japonskej strúhanke s maslom a pekanovými orieškami.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu