Nálev na sterilizovanú zeleninu - výborný!

sjuz - fotkasjuz, 3. februára 2010
Nálev na sterilizovanú zeleninu - výborný!
Foto: sjuz

Mám od svojej sestry - vždy vytiahla ku kolieskam klobásky aj papriku v tomto náleve - bola fajn chrumkavá a pikantná :)

10 minút
príprava

Suroviny

1  dcl
1  PL
2-3  PL
1-2  ČL
 vetvička
1/2  ks
4  guličky
4  guličky




Postup

  1. 1

    Uvedené suroviny sú na jeden 7 - decový pohár.

  2. 2

    Na dno pohára uložíme celerovú vňať - je tam najdôležitejšia, pretože dodá vynikajúcu chuť. Nesmie chýbať. Pridáme koreniny, cibuľu, a potom do pohára vkladáme na pásiky alebo na pozdĺžne polovice - ako kto má rád - pokrájanú papriku - zelenú či červenú...:)

  3. 3

    Pridáme soľ, cukor - ja ale dávam trošku menej, ako je v recepte - ocot, olej a pohár dolejeme vodou z vodovodu do vrchu. Dobre uzavrieme, a dáme sterilizovať. Ja dávam od bodu varu na 5 - maximálne 7 minút. Keď necháte dlhšie, nebude paprika chrumkavá, ale mäkká ako handra... Ďalej postupujeme ako pri bežnom zaváraní - ja otáčam poháre hore dnom do vychladnutia -aj sa ukáže, či dobre chytilo veko.

Diskusia k receptu

dajanca
huráááááá.... tak už som sa k tomu receptu dopracovala .... zajtra zaváram.... :-)
dajanca
a takmer po roku sa Ti musím poďakovať... manžel pri každom otvorenom pohári spokojne skonštatoval: "ale sa nám tá zeleninka tohoto roku vydarila... " :-) Tá zelerová vňať tomu dodáva tú správnu chuť... tak už tohoto roku budem vedieť ako na to... :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia