Paprika - kapia s cesnakom

an3da - fotkaan3da, 7. februára 2012

Výborný recept od susedy Ljubici.

Suroviny

  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Tri hrnčeky vody, dva hrnčeky ocot, trochu viac ako polovicu hrnčeka cukor a trochu menej ako polovicu hrnčeka soľ, jeden konzervans a pol vinobranu - v tom sa paprika krátko, do päť minút povarí. Pripravíme si zmes zo 6 lyžíc cukra, 4 lyžice soli, pol vinobranu a jeden konzervans. Túto zmes posýpame trochu po papriky ked ju ukladáme do fliaš. A podľa chuti kladieme pokrájaný cesnak a mrkvu pokrájanú na kolieska, tiež aj petržlenovu vňať. Paprika je tá veľká, červená, má hrubé steny, my ju voláme volské ucho. Ona sa aj opeká, potom sa bieli a robí sa šalát s cesnakom. Na tento spôsob je menej práce a je chutná a vonia na cesnak. Približne na 13 kg papriky potrebujeme dve dávky jedného - to na varenie, aj druhého tj. toho na posýpanie. Hrnček je dva a pol decový.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pre mňa by boli dva hrnky octu na tri hrnky vody veľa, nemám rada moc kyslé, ale aj soli sa mi zdá trochu viac, než by som dala. Tie konzervanty už nie sú slané? Trochu tomu nerozumiem, to sa nezalieva tou ochutenou vodou v ktorej sa paprika varí, alebo ano? A prečo sa to potom ešte posýpa znovu skoro podobnou zmesou - ja mám asi dlhé vedenie, keď tomu celkom nerozumiem. my robievame kápiu sterilizovanú skoro podobne, ale zasa nie úplne.
an3da
Recept som taký dostala a tak aj robím. Skús dať do tej posýpky menej
soli alebo menej posýpaj, no kápia je chutná.
jeka
Zaujímavý recept,ukladám si ho ,určite ho vyskúšam .
an3da
Urob si za počiatok menšiu dávku. Ja si kupujem dve veľké vrecia
kápii a vždy všetkú zjeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia