Výborný recept od susedy Ljubici.
Postup
-
1
Tri hrnčeky vody, dva hrnčeky ocot, trochu viac ako polovicu hrnčeka cukor a trochu menej ako polovicu hrnčeka soľ, jeden konzervans a pol vinobranu - v tom sa paprika krátko, do päť minút povarí. Pripravíme si zmes zo 6 lyžíc cukra, 4 lyžice soli, pol vinobranu a jeden konzervans. Túto zmes posýpame trochu po papriky ked ju ukladáme do fliaš. A podľa chuti kladieme pokrájaný cesnak a mrkvu pokrájanú na kolieska, tiež aj petržlenovu vňať. Paprika je tá veľká, červená, má hrubé steny, my ju voláme volské ucho. Ona sa aj opeká, potom sa bieli a robí sa šalát s cesnakom. Na tento spôsob je menej práce a je chutná a vonia na cesnak. Približne na 13 kg papriky potrebujeme dve dávky jedného - to na varenie, aj druhého tj. toho na posýpanie. Hrnček je dva a pol decový.
soli alebo menej posýpaj, no kápia je chutná.
kápii a vždy všetkú zjeme.