Foto: mariaklara
Tento sterilizovaný šalát je základ pre vlašský šalát s majonézou, salámom a vajíčkom. Ten pridám na budúce.
12
porcií
porcií
200 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si paradajky a cibuľu:
-
2
Ďalej si pripravíme mrkvu a papriku:
-
3
Nakrájame paradajky
-
4
Cibuľu doporučujem čistiť a krájať vonku, inak si poplačete.
-
5
Ešte si nakrájame papriku
-
6
A mrkvu môžeme nasekať alebo nastrúhať
-
7
Všetko spolu zmiešame
-
8
Ingrediencie na nálev dáme do hrnca, zohrejeme, aby sa cukor rozpustil a ešte teplým zalejeme zmes zeleniny. Necháme odstáť dve hodiny.
-
9
Naplníme poháre
-
10
A sterilizujeme na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 13 trojdecových pohárov.
Diskusia k receptu