Pikantná papriková nátierka
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Papriku poumývame a zbavíme stopky a jadierok. Niekoľko jadierok vo vnútri, ktoré sú na stenách papriky, môžeme ponechať. Ak všetko dobre dopadne, malo by zostať 1,2– 1,3 kg očistenej papriky.
- 2
Všetku papriku spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku s dierkami s priemerom asi 3 mm. Pomletú papriku zasypeme soľou a prilejeme olej. Všetko premiešame varechou.
- 3
Naberačkou zmes rozdelíme do pohárov a ich okraje dôkladne očistíme. Sterilizujeme pri teplote 90°C 15 minúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu