Domáce bylinkové pesto
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
300ml
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V mažiari dôkladne rozdrvíme píniové oriešky so soľou a s nahrubo nasekaným cesnakom.
- 2
Lístky bazalky trochu pokrájame, pridáme do mažiara a najemno ich rozotrieme.
- 3
Pridáme nastrúhaný parmezán a pecorino a postupne ich vmiešame do zmesi. Pomaly prilejeme olej a dobre premiešame.
- 4
TIP šéfkuchára: Jednoducho pripravíme aj pesto zo sušených paradajok a slnečnicových semienok. Potrebujeme fľaštičku sušených paradajok naložených v olivovom oleji a dve PL slnečnicových semienok. Spolu ich podrvíme v mažiari na kašu, ktorou môžeme ochutiť zeleninu či cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu