Domáce bylinkové pesto

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Domáce bylinkové pesto
Foto: Ľuboš Pilc
300ml
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 strúčiky
50 g
75 g
75 g
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mažiari dôkladne rozdrvíme píniové oriešky so soľou a s nahrubo nasekaným cesnakom.

  2. 2

    Lístky bazalky trochu pokrájame, pridáme do mažiara a najemno ich rozotrieme.

  3. 3

    Pridáme nastrúhaný parmezán a pecorino a postupne ich vmiešame do zmesi. Pomaly prilejeme olej a dobre premiešame.

  4. 4

    TIP šéfkuchára: Jednoducho pripravíme aj pesto zo sušených paradajok a slnečnicových semienok. Potrebujeme fľaštičku sušených paradajok naložených v olivovom oleji a dve PL slnečnicových semienok. Spolu ich podrvíme v mažiari na kašu, ktorou môžeme ochutiť zeleninu či cestoviny.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: