Ázijský džem s čili

taxitaxi - fotkataxitaxi, 8. januára 2014
Ázijský džem s čili
Foto: taxitaxi

Recept je z Tv Paprika. Dá sa konzumovať na hriankach aj ako príloha k mäsu.

10 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
5 strúčikov
2 ks
1 čl
250 g
60 g




Postup

  1. 1

    Paradajky, nasekaný cesnak a nakrájané čili papričky rozmixujeme v kuchynskom robote.Pridáme cukor, balzamikový ocot, zázvor,soľ, korenie a znovu rozmixujeme.

  2. 2

    Zmes prelejeme na väčšiu panvicu a na malom plameni varíme 30 - 40 minút. Občas premiešame. Hotové to máme ak sa už odparila všetka tekutina a má to konzistenciu džemu. Takúto to má konzistenciu.

    Ázijský džem s čili - obrázok 2
  3. 3

    Po preložení do vysterilizovaných pohárov možno skladovať dlhšiu dobu.

Diskusia k receptu

jujoska
lenze konkretne tento recept nema zalozku "pridaj do kucharskej knihy", len do nakupneho zoznamu
afataga
na moj vkus malo chilli, ale pridat sa da, inak moze byt dobry, podoba sa na dzem od neboheho @angasta , tam isli aj kapie, ten mam urobeny, je super
2010
Slovenska verzia verzia chilli dzemu... azijska je 10 chilli, 2 polievkove lyzice jarneho zazvoru, palmovy cukor a kokosovy ochuteny ocot.
Inac 5* cheers
taxitaxi
atafaga@ , tie chilli sú dve ( zabudol som v recepte uviesť, že sú to tie väčšie / 10 - 12 cm dlhé / . Robil som to presne podľa receptu z Tv. Kto chce môže dať viac papričiek, nabudúce pridám aj ja :-)
martakv
No tak práve varím tento "džem", len môj je tmavý ako čokoláda, nie ako ten na obr. Viete mi poradiť čo s tým?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia