Foto: izabella929
Veľmi zaujímavá chuť broskyňového džemu..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpila som dozreté broskyne na džem...
-
2
umyla som ich a ošúpala z kože...
-
3
pokrájala na menšie kúsky, zasypala cukrom a nechala presladzovať 24 hod. na 1 kg ovocia som odvážila 600g. cukru. ..druhý deň som ich dala variť do hrnca...
-
4
ked sa začali robiť bublinky, vlastne začal vrieť džem...urobila som z 150g. cukru karamel a vyliala k broskyniam...počas pridávania treba miešať...čo mi zostal v mištičke karamel, naliala som do neho čerešňovicu, nechala roztopiť a priliala k džemu...pridala som mletú škoricu, bazamikový ocot,citronovú šťavu z jedného citronu a varila viac ako 1 hodinu...stále som premiešala a sledovala odparovanie..
-
5
keď sa mi zdalo, že už je pomerne dosť hustý, urobila som skúšku na tanieriku..-
-
6
a začala plniť do čistých pripravených pohárikov..
-
7
naplnené poháriky som uzavrela a otočila na 5 min, hore dnom...
-
8
hotový džem som ešte po otočení zakryla dekou až do vychladnutia..dobrú chuť..
Diskusia k receptu