
Ríbezľový džem s vanilkou
Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

Detská výživa
Jabĺka dáme variť s litrom vody, kým sa nerozvaria. Z 0, 5l vody, cukru,...

Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou
Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne... tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich...

Melónový kompót s koňakom a vanilkou (fotorecet)
Minulý rok som urobila tento kompot a bol vynikajúci. ale predsa som ho teraz vylepšila a...

Čalamáda čo mi záhrada dala aj les ponúkol
Každý rok robím túto skvelú čalamádu v čase, keď rastú hríby. kombinujem čalamádu s hríbami. Je...
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...

Hokaidové pyré na sladko
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej...

Nakladaná zelenina
Kapustu nakrájame na drobné prúžky. Do kapusty pridáme rascu, soľ a necháme hodinu odstáť...

Kôpor v sladkokyslom náleve
Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.

Feferónky - moja ďalšia chuťovka
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a podľa mňa úžasná chuť. Získala som ho od jedného bulharského...

Rebarborovo-škoricový džem
Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom,...

Jahodový džem Panorama
Jahody umyjeme, očistíme a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť na chladnom mieste, ale...

Malinový džem
Recept som si niekedy niekde našla a začala používať a je to robené z lesných malín, je...

Malinový sirup
Očistené maliny prepláchneme vodou, dáme ich do nádoby a zasypeme cukrom. Premiešame, prikryjeme čistou...

Marhuľovo-čokoládová nutela
Potrebovala som spotrebovať marhuľovú dreň z mrazničky, tak vznikla táto chutná nátierka...

Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...

Kečup s minimom odpadu
Viem , ze na Vareche je nespocetne vela receptov na kecup a pre kazdeho je ten...

Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

Jablkovo-šípkový džem
Roky sa chystám na šípkový džem a nikdy nestihnem zber pred rýchlejšími zberačmi ktorí majú čas celé...

Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...

Slivkový topping
Tento recept mám od svojej priateľky, dobrý nápad ako zužitkovať nadúrodu sliviek, aj keď všetci...

Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...

Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a lekvár, ale je z...

Rebarborové čatní
Ku letným grilovačkám, ale tiež pre všetkých, čo často robia divinu. Letná varianta namiesto...

Papričky s hrozienkami
Všetci známi už čakajú na tohtoročné papričky. Môže poslúžiť aj ako dobrý darček.

Diétny jablkový lekvár
Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...

Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...

Sterilovaná bazalka a estragon
Hledám stále možnosti uchování bylinek. Tenhle způsob se může hodit těm, kteří nemají velký mrazák...

Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami
Bôčik a pečeň dvakrát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...