Nakladaný cesnak s klinčekmi
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak očistíme. Všetky ingrediencie moridla dáme do hrnca a privedieme do varu. Do vriaceho moridla pridáme v menších množstvách olúpaný cesnak a ešte 5 minút varíme.
- 2
Po ukončení tepelnej úpravy všetko vlejeme do veľkej sklenej fľaše. Prikryjeme a necháme na 24 hodín oddýchnuť. Cesnak so všetkými ingredienciami na druhý deň ešte ďalších päť minút varíme a necháme vychladnúť.
- 3
Cesnak so šťavou rozdelíme do menších sklených fliaš na zaváraniny a navrch dáme lyžicu olivového oleja. Drobnejšie kusy cesnaku týždeň, väčšie aj mesiac necháme stáť na tmavom, chladnom mieste. Takto naložený kvalitný cesnak vydrží aj rok. Pred otvorením potrepeme. Cesnak podávame k studeným mäsám, tvrdým syrom a šťava je výborná ako dresing k rôznym čerstvým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu