Foto: tizian1cat
Kedysi som v pekárničke robila pomarančový džem, tentokrát som mala doma krásne šťavnaté mandarinky bez kôstok - no škoda to nevyužiť. Nechcelo sa mi Zobraziť celý popisKedysi som v pekárničke robila pomarančový džem, tentokrát som mala doma krásne šťavnaté mandarinky bez kôstok - no škoda to nevyužiť. Nechcelo sa mi rozťahovať pekárničku, tak som urobila mandarinkové želé, ktoré báječne pasovalo k čerstvo urobenému jogurtu z kozieho mlieka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešala som mandarínkovú šťavu so zeleným vychladnutým čajom a pridala som práškovú želatínu. Nechala krátko odpočívať, kým želatina nenabobtnala.
-
2
Pridala som Gelfix pol sáčku a priviedla som túto zmes do varu. Povarila som za stáleho miešania 1minútu, potom som primiešala cukor a varila ešte 5 minút.
-
3
Naliala som ešte horúcu zmes do pripravených sklených pohárikov a nechala vychladnúť.
- 4
Rôsol bol mierne kyselkavý, s podtónom zeleného čaju a mäty. Dobrý bol na chlebík aj do jogurtu.
- 4
2. prečo aj želatinu aj Gelfix,3. o akú mandarinkovú šťavu ide, z kompótu alebo čerstvých odšťavených mandariniek?
Druhy pokus som urobila spolu s praškovou želatinou a po vychladnutí drží aj keď beháš s pohárom dole hlavou. Chcela som, aby tam bolo čo najmenej cukru. Na gelfixe písali na 1000g ovocia 500g cukru - to u mna neprichádzalo do úvahy. Kedže som mala tekutý objem 650ml a nechcela som zvyšovať konzervačný prípravok, pridala som radšej čistú želatinu. Ale kľudne skus len s gelfixom, vžy zam ešte tu želatinu môžeš pridať a krátko prehriať.