Džem z jabĺk, marhúľ a cukety
Komerčný recept.
4 poháre à 250 ml
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká olúpeme, marhule alebo broskyne zbavíme kôstok a rozmixujeme alebo rozomelieme. Cuketu nakrájame na malé kúsky.
-
2
Rozmixovanú ovocnú zmes dáme do väčšieho hrnca, pridáme nakrájanú cuketu. Vmiešame Gelfix Super zmiešaný s cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
-
3
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
-
4
TIP: Gelfix 3:1 Vám umožní výrazne znížiť pomer pridávaného cukru oproti ovociu, džem bude viac ovocný a ľahší!
Diskusia k receptu