Džem z jabĺk, marhúľ a cukety

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. júla 2010
Džem z jabĺk, marhúľ a cukety
Foto: droetker

Komerčný recept.

4 poháre à 250 ml
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
300 g (alebo broskyne)
200 g mladá
1 balíček
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, marhule alebo broskyne zbavíme kôstok a rozmixujeme alebo rozomelieme. Cuketu nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Rozmixovanú ovocnú zmes dáme do väčšieho hrnca, pridáme nakrájanú cuketu. Vmiešame Gelfix Super zmiešaný s cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

  4. 4

    TIP: Gelfix 3:1 Vám umožní výrazne znížiť pomer pridávaného cukru oproti ovociu, džem bude viac ovocný a ľahší!

Diskusia k receptu

jerica
jeééj , to je pekné , tá fotografia , ťa prinúti spraviť zopár pohárov. Material je k dispozicii.
marienka44
Pri Gelfixe staci 5 min., je to akurat na sterilizaciu. Tam sa nemusi odparovat voda. Cuketu predtym olupat?
hannah22
ukladám a tiež skúsim len miesto cukru skúsim stéviu alebo sladidlo a snáď to bude chutné ... :))

Ďalšie recepty: