Džem z bazy čiernej

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
500 g




Postup

  1. 1

    Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou a so želírovacím cukrom.

  2. 2

    Plody roztlačíme a privedieme do varu. Necháme 4 minúty vrieť za stáleho miešania. Varechou kvapneme trochu džemu na malý tanier a vyskúšame, ako želíruje.

  3. 3

    Keď džem tuhne, môžeme ho ihneď plniť do umytých a suchých pohárov, ktoré dobre uzavrieme a na 10 minút otočíme hore dnom. Potom ich opäť otočíme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia