Foto: nadasky
Takýchto receptov je vela ,ja ho robím takto.
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Dame variť cviklu ,stačí 45 minut aby vrela,zatial si pokrajem kapustu a cibulu,cviklu necham vychladnúť ,ocistim a postruham na vedšom struhadle /dierkach/
-
2
Do vody s cvikle si urobim nalev ,stačí aby zovrel
-
3
Zalejeme a nechame odstát tak 1 hod.a občas premiesat. Naplníme do poharov a dame sterlizovat na 15 mim. pri 80-90stupnoch.Dame vychladnúť pod deku.
Cvikla má drsnú šupku, ktorá sa nedá dobre umyť. Nevieš, čo na nej môže byť, pesticídy, fungicídy, zbytky hnojiva, výkaly zvierat, čo behali po poli....plus ten bordel, v čom potom leží v obchode a tie kvantá potkanov čo po nej behajú v sklade.