Hlávková kapusta s červenou repou fotorecept

nadasky - fotkanadasky, 14. novembra 2015
Hlávková kapusta s červenou repou (fotorecept)
Foto: nadasky

Takýchto receptov je vela ,ja ho robím takto.

15
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 85 °C

Suroviny

3 kg
0,6 kg
2,5 kg
2.5 l
0,6 l
0,3 kg
6 pl
3 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dame variť cviklu ,stačí 45 minut aby vrela,zatial si pokrajem kapustu a cibulu,cviklu necham vychladnúť ,ocistim a postruham na vedšom struhadle /dierkach/

    Hlávková kapusta s červenou repou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vody s cvikle si urobim nalev ,stačí aby zovrel

    Hlávková kapusta s červenou repou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme a nechame odstát tak 1 hod.a občas premiesat. Naplníme do poharov a dame sterlizovat na 15 mim. pri 80-90stupnoch.Dame vychladnúť pod deku.

    Hlávková kapusta s červenou repou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nepreháňaj @bubaya , stačí zobrať kefku a trošku vydrhnúť tie bulvy, keď už si taká úzkostlivá :-) Ja varím cviklu celú, len ju poriadne poumývam. Tak zabránim tomu, aby zbytočne nevytiekla šťava. Keď ju pečiem pokrájanú v alobale, tak ošúpanú
Nikto sa nerobí dôležitý, len sa pýta, či varíš cviklu olúpanú, alebo neolúpanú. V recepte to nie je napísané.
Cvikla má drsnú šupku, ktorá sa nedá dobre umyť. Nevieš, čo na nej môže byť, pesticídy, fungicídy, zbytky hnojiva, výkaly zvierat, čo behali po poli....plus ten bordel, v čom potom leží v obchode a tie kvantá potkanov čo po nej behajú v sklade.
No ja som sa pýtala preto,či sa ti podarí cvikla tak dobre vyumývať,aby sa po uvarení dala voda použiť na nálev.