Foto: janger
Ak mate chut na sladke jedlo...
porcie
Postup
-
1
Ceresnicky nechame odtiect. Mala som tentokrat len maly pohar, mozete dat kludne viac. Cim viac, tym lepsie.
-
2
Zltky vymiesame s cukrom, vanilkovym cukrom (pripadne nahradime vanilkovy cukor vanilkovym extraktom). Primiesame rozpustene maslo.
-
3
Po troske primiesame preosiatu muku, sol a mlieko.
-
4
Spravime sneh z bielkov a opatrne to primesame do cesticka.
-
5
V panvici rozohrejeme trosku masla a dame nan polovicu cesta. Na cesto poukladame polovicu odkvapkanych ceresni. Posypeme lyzicou mandlovych lupienkov.
-
6
Ked sa to trosku prepecie, tak to obratime. Ja som to obratila pomocou taniera: Prikryla som to tanierom, obratila a potom som to z taniera nechala sklznut do panvice, aby sa prepiekla aj druha starna.
- 7
Pokrajame to v panvici na mensie kocky.
- 8
Tieto kocky trosku poopekame zo vsetkych stran, do chrumkava.
- 9
A tak isto upecieme aj druhu porciu.
- 10
Na tanieri posypeme praskovym cukrom. Podavame bud ako hlavne jedlo, alebo ako dezert, vtedy to staci aj na 4 porcie. To zalezi od toho, aki ste jedaci...Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu