Cviklová nátierka fotorecept
Foto: dvorka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo Zobraziť celý popisInšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo zeleniny. Množstvo surovín je len orientačné. Záleží od veľkosti cvikly a chuti každého z nás. Táto cviklovka má peknú farbu, vôňu, ale tá chuť ... Kto má rád cviklu, príde si na svoje.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatej masti (asi 2 lyžice z celkového množstva) som podusila na jemno nakrájanú cibuľu, potom som pridala nastrúhanú surovú cviklu a nakrájané papriky. Najskôr som nechala všetko trocha opiecť, potom som zeleninu pomaly dusila pod pokrievkou do mäkka.
-
2
Pred dodusením som pridala na plátky nakrájaný cesnak, masť, mleté biele korenie, sladkú mletú papriku, mletú rascu a soľ. Dochutenie je na kuchárovi čo do nátierky pridá. Všetko som ešte nechala podusiť takých 5 minút.
-
3
Zeleninu som preložila do hlbšieho kastrólika, dobre rozmixovala a nechala pomaly prevrieť.
-
4
Nátierkou som naplnila dva malé poháre, dala som ich zasterilizovať na 30 minút a odložila. O dva dni som už neodolala a vyskúšala som odležanú a vychladenú nátierku. Cítiť v nej cviklu, masť a po troche z korenín, ktoré som pridala.
Diskusia k receptu