Cviklová nátierka
Cviklová nátierka

Cviklová nátierka fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 27. septembra 2018
Cviklová nátierka (fotorecept)
Foto: dvorka

Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo Zobraziť celý popisInšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo zeleniny. Množstvo surovín je len orientačné. Záleží od veľkosti cvikly a chuti každého z nás. Táto cviklovka má peknú farbu, vôňu, ale tá chuť ... Kto má rád cviklu, príde si na svoje.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 - 4 ks
4 - 5 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej masti (asi 2 lyžice z celkového množstva) som podusila na jemno nakrájanú cibuľu, potom som pridala nastrúhanú surovú cviklu a nakrájané papriky. Najskôr som nechala všetko trocha opiecť, potom som zeleninu pomaly dusila pod pokrievkou do mäkka.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred dodusením som pridala na plátky nakrájaný cesnak, masť, mleté biele korenie, sladkú mletú papriku, mletú rascu a soľ. Dochutenie je na kuchárovi čo do nátierky pridá. Všetko som ešte nechala podusiť takých 5 minút.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu som preložila do hlbšieho kastrólika, dobre rozmixovala a nechala pomaly prevrieť.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nátierkou som naplnila dva malé poháre, dala som ich zasterilizovať na 30 minút a odložila. O dva dni som už neodolala a vyskúšala som odležanú a vychladenú nátierku. Cítiť v nej cviklu, masť a po troche z korenín, ktoré som pridala.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá nátierka a moc pěkné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia