Foto: dorisa
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej kuchárky, ale nemám potrebné ingrediencie, tak improvizujem. Teda Zobraziť celý popisTekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej kuchárky, ale nemám potrebné ingrediencie, tak improvizujem. Teda jasne, že nie je to makrobiotický recept! Pyré zasterilizujem, mám hotovú plnku na koláčiky.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny. (Gelfix som nepotrebovala)
-
2
Umyté Hokaido zbavíme koncov, vydlabeme jadierka, narežeme na plátky a potom na malé kocočky.
-
3
Jablko zbavíme šupky a jadrinca a tiež nakrájame na drobnejšie.
-
4
V kastróli dusíme na troche vody nakrájanú tekvičku....
-
5
...pridáme nakrájané jablká a cukor.
-
6
Dusíme cca 20 minút, pokiaľ nie je všetko tak mäkké, aby sa dalo rozmixovať dohladka. Keď je všetko udusené, tak ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
-
7
Pre rýchle podávanie do pyré primiešame goji (kustovnicu čínsku) a povrch mištičky posypeme strúhaným kokosom.
-
8
Zmes plníme do pohárikov. Sterilizujeme vo vodnom kúpeli cca 10 minút( vretie). Pyré budem používať napr. do koláčikov z lístkového cesta.
-
9
Dobrú chuť. Idem ho zjesť.
Klaura,napíš,prosím ako si ju piekla,pokrájala si ho,podliala vodou?Nemám skúsenosť s pečením tekvice.
Ja mám na Vareche viac receptov na spracovanie Hokaida, možeš si popozerať.(aj soté, aj koláč, polievku...) Ďakujem za komentár, vyskúšaj, je to mňam.