Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou
Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne... tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich...
Miešaný kompót
Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody....
Feferónky - moja ďalšia chuťovka
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a podľa mňa úžasná chuť. Získala som ho od jedného bulharského...
Olej ze zelené petrželky
Objevila jsem v receptu na (údajně) mrkvovou polévku http://varecha. pravda. sk/recepty/mrkvova-polievka-s-domacim-petrzlenovym-olejo/66274-recept. html Uvařila jsem tedy opravdu mrkvovou...
Omáčka na cestoviny aj na zimu
Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký...
Vianočný džem s Amarettom
Minulý rok som tu zverejnila tento skvelý, úplne fantastický džem. Tento rok som uvažovala, ako...
Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...
Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......
Jahodový sirup
Aby sme čo najviac zachovali aromatické a chuťové vlastnosti jahôd, prevrstvíme úplne zrelé plody a hmotu...
Rukola s cviklou - dobrí kamaráti
Kúpila som rukolu, len som chcela dačo nezvyčajné pre nás. V časopise som našla recept...
Príprava na vlašský šalát
Tento sterilizovaný šalát je základ pre vlašský šalát s majonézou, salámom a vajíčkom. Ten pridám...
Kečup s minimom odpadu
Viem , ze na Vareche je nespocetne vela receptov na kecup a pre kazdeho je ten...
Paštéta Monika
Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla...
Džemy ovocné
Niet nad domáce zaváraniny. Tie z obchodu sú plné konzervačných a ochucujúcich látok a cukru viac,...
Diétny jablkový lekvár
Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...
Rebarborové čatní
Ku letným grilovačkám, ale tiež pre všetkých, čo často robia divinu. Letná varianta namiesto...
Marhuľový lekvár ( fotorecept )
Viem, že už je po marhuľovej sezóne. Takto ho robím ja už dlhé roky,...
Jahodový džem Panorama
Jahody umyjeme, očistíme a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť na chladnom mieste, ale...
Nálev na sterilizovanú zeleninu - výborný!
Mám od svojej sestry - vždy vytiahla ku kolieskam klobásky aj papriku v tomto náleve - bola...
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...
Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami
Bôčik a pečeň dvakrát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Poľovnícka čalamáda
Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme...
Sterilizovaná kapiová nátierka s hlávkovou kapustou
V diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku. Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že...
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu,...
Broskyňový džem s karamelom
Veľmi zaujímavá chuť broskyňového džemu.