Tento recept je veľmi jednoduchý,rýchly a podľa mňa úžasná chuť.Získala som ho od jedného bulharského záhradníka asi v l966 roku a odvtedy feferonky robievam Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý,rýchly a podľa mňa úžasná chuť.Získala som ho od jedného bulharského záhradníka asi v l966 roku a odvtedy feferonky robievam každý rok.
Postup
-
1
Feferonky umyjeme,necháme odtiecť.Do zaváracieho pohára / ja dávam 720g alebo 3 dcl/na dno dáme vrstvu zelerovej vňate,poukladáme feferonky a zakryjeme zase vrstvou vňate.Môžeme dať aj 1-3 strúčiky cesnaku.Zalejeme vychladnutým nálevom,zavíčkujeme a odložíme.Nesterilizujeme!!!!! Určite vydržia pokiaľ ich rýchlo "nespracujeme.Výborný doplnok na studené misy.Ostávajú chrumkavé a z zelerovej vňate majú výbornú chuť.Ja občas neodolám a zjem 2-3 ks len tak....! Je dobre keď sú feferonky rôzneho tvaru aj farby.
Diskusia k receptu