Feferónky - moja ďalšia chuťovka

bozulka - fotkabozulka, 3. marca 2010

Tento recept je veľmi jednoduchý,rýchly a podľa mňa úžasná chuť.Získala som ho od jedného bulharského záhradníka asi v l966 roku a odvtedy feferonky robievam Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý,rýchly a podľa mňa úžasná chuť.Získala som ho od jedného bulharského záhradníka asi v l966 roku a odvtedy feferonky robievam každý rok.

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby
1/2 l
1 ks
3-4 lyžice alebo podľa chuti




Postup

  1. 1

    Feferonky umyjeme,necháme odtiecť.Do zaváracieho pohára / ja dávam 720g alebo 3 dcl/na dno dáme vrstvu zelerovej vňate,poukladáme feferonky a zakryjeme zase vrstvou vňate.Môžeme dať aj 1-3 strúčiky cesnaku.Zalejeme vychladnutým nálevom,zavíčkujeme a odložíme.Nesterilizujeme!!!!! Určite vydržia pokiaľ ich rýchlo "nespracujeme.Výborný doplnok na studené misy.Ostávajú chrumkavé a z zelerovej vňate majú výbornú chuť.Ja občas neodolám a zjem 2-3 ks len tak....! Je dobre keď sú feferonky rôzneho tvaru aj farby.

Diskusia k receptu

japany
može to byt fakt mnam chutovka ale nieje to moc aktualne....taketo recepty radšej cez leto ked mi to čerstve v zahradke rastie a mam to z čoho pripravit :-)
frezia68
Už si píšem,Bozulka.Ja pridávam feferónky k sterilizovaným uhorkám 2-3 ks červené ,aj kvôli "kráse",ale napíš,prosím Ťa,ako dlho vydržia? Myslím tým,či aj 5-6 mesiacov?
bozulka
Je pravda,že to momentálne nie je aktuálne,ale ja neručím za to,že si pred sezónou na to spomeniem aby som dala recept na varechu a myslím,že by to bola škoda..Ja som veľmi impulzívny človek a doma majú občas zo mňa vietor lebo keď niečo chcem tak -už to malo byť včera.Preto nemám ani foto lebo posledný pohár som venovala pred Silvestrom kamarátke,ktorá čakala veľa hostí.Bohužial aj ja musím čakať na novú sezónu,ale už sa teším!!!





bozulka
Milá frezia 68-určite vydrží do novej sezóny.Ja som 2 pohárky zabudla v pivnici ,no zabudol ich skôr manžel lebo ja do pivnice už často nechodím a keď som išla s ním "na kontrolu" tak som tam tie feferonky našla a boli už tretí rok a predstav si,že som ich vôbec nemusela vyhodiť len máličko zmenili farbu.Pokiaľ máš rada "pikantoš" a ty určite máš,tak ti budú chutiť.
vika2
Ja tak zaváram baranie rohy sú super
bozulka
Vika2 to ma ešte nenapadlo musím vyskúšať.Len baraní roh je jemnejší nieje taký ostrý a spolu s tou celerovou vňaťou bude určite chutný.
medovnicek
odkladám recept a v sezóne feferónok určite vyskúšam, baranie rohy s zelerovou vňaťkou sú tiež výborné, ja dávam na spodok pohára zelerový list, petržlenový list, cca 3 kolieska cibule, dve kolieska mrkvy, potom baranie rohy, tie prekladám karfiolom, feferónkami, zalievam sladkokyslým nálevom z Deka a pridávam aj maličkú lyžičku oleja a sterilizujem
bozulka
@medovnicek , aj tvoj recept je určite výborný,vyskúšam,veď sú tam suroviny ktoré k sebe pasujú.Ja som sa naučila nepoužívať olej do ničoho a potom keď sa zavarenina náhodou nezje vydrží aj viac rokov.Radšej vždy použijem na dochutenie čerstvý olej.Ale to záleží od samotnej kuchárky.
45678
Ten nálev je iba cukor, ocot a nakladač?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia