Malinový džem

tedko - bez fotkytedko, 13. septembra 2010

Recept som si niekedy niekde našla a začala používať a je to robené z lesných malín,je veľmi dobrý na palacinky a koláče.

2 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
500 g
2 l




Postup

  1. 1

    Maliny očistíme,umyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.Z cukru a vody uvaríme hustý sirup do ktorého potom vsypeme maliny. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu,nalejeme do pohárov,uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom.

Diskusia k receptu

bedrunka
Tedko, podľa mňa z 2 litrov vody a pol kg cukru nemôžeš uvariť hustý sirup. Mám podobný recept ale na 1 kg cukru 2 dcl vody a 1 kg ovocia.
wevewe
veru veru, zda sa, ze chybicka se vloudila
inak malinovy dzem mam velmi rada
evanaaa
Dlhším varením by sa voda mala odpariť,takže po zredukovaní by aj sirup zhustol, len by dlho trvalo, než sa tie 2 l vody zredukujú,ale mohlo by to byť, aspoň by sirup bol hustejší, a tiež aj po vsypaní malín by mal varením zhustnúť. Len to asi dlhšie tvá.
meggy231
V tomto recepte asi zauradoval skriatok ,moja maminka varievala malinovy lekvarik z cistej stavy a cukru a to v pomere 1:1 a varila v malych davkach - bol vynikajuci na vsetko.
tedko
A veru bola to moja rýchlosť,má tam ísť len 2dcl vody,ospravedlnujem
sa všetkým dnes som si to všetko čítala aj recept na vareche.Až dnes
som na to prišla aj ked sa ma pýtali ostatný z varechy nemala som stále čas na to reagovať.Ešte raz sa ospravedlnujem.
1x anna70
anna70
Ako píše meggy231 aj ja sa pamätám na džemík z 1:1, a bez nejakého gelfixu a podobne, mňam, len nemám maliny, hneď by som si uvarila džemík...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia