Slivkovo-jablkový džem s koriandrom a mätou
Foto: droetker
Komerčný recept.
4 poháre à 250 ml
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká olúpeme, zbavíme jadrincov a nahrubo nastrúhame. Slivky vykôstkujeme a rozmixujeme ponorným mixérom alebo rozomelieme.
- 2
K ovociu pridáme koriander a najemno nasekanú mätu. Gelfix Extra zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme k ovociu a privedieme do varu. 1 minútu povaríme. Pridáme zvyšný cukor a med a varíme minimálne 5 minút.
- 3
Odstavíme a pridáme červené víno, premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu