Slivkovo-jablkový džem s koriandrom a mätou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 6. júla 2010
Slivkovo-jablkový džem s koriandrom a mätou
Foto: droetker

Komerčný recept.

4 poháre à 250 ml
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
1 zarovnaná KL
1 ks
Gelfixu Extra 2:1
400 g
100 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, zbavíme jadrincov a nahrubo nastrúhame. Slivky vykôstkujeme a rozmixujeme ponorným mixérom alebo rozomelieme.

  2. 2

    K ovociu pridáme koriander a najemno nasekanú mätu. Gelfix Extra zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme k ovociu a privedieme do varu. 1 minútu povaríme. Pridáme zvyšný cukor a med a varíme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Odstavíme a pridáme červené víno, premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Diskusia k receptu

babav
To je bezvadny recept !Urcite vyskusam,ale neviem ci sa mi podari zohnat balicek Dr.Oetkera ?!
sisalka
Balíčkov je plný obchod, ale horšie je to tento rok s ovocím, je ho veľmi málo. Recept vyzerá zaujímavo.
valeri
všetko sa mi páči, až na to varenie medu, ale ukladám
zela
Slivky budú a jabĺčka sa tiež nájdu - v zime k čaju sa oplatí mať aj džem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia