Sterilizovaný kôpor
Sterilizovaný kôpor

Kôpor v sladkokyslom náleve

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. júla 2022
Kôpor v sladkokyslom náleve
Foto: Shutterstock

Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.

20 minút
príprava
10 minút
na 85 °C

Suroviny

 čerstvý
4 dl
1 dl
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvý opláchnutý kôpor nakrájame nadrobno, vložíme do skleneného pohára.

  2. 2

    Pripravíme nálev: 4 dl vody, 1 dl octu, 2 PL kryštálového cukru a 1 ČL soli privedieme do varu a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Teplým nálevom zalejeme kôpor v pohári, asi 1 cm od okraja. Dôkladne uzavrieme vrchnákom. Sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 10 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je jednoduchšie dať kôpor do octu, do sklenej nádobky a do chladničky? Alebo len do soli, no a aj zamraziť sa dá, bez všetkého.
garanco
@mirop (27.7.2022 06:53)

Už roky takto odkladám kôpor do mrazničky, vydrží (ak ho bolo dosť) až do nového. Ten v octe nemôžete dať do bryndzovej nátierky či do posúchov...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha