Kôpor v sladkokyslom náleve
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. júla 2022
mesačník Varecha, 26. júla 2022
Foto: Shutterstock
Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Čerstvý opláchnutý kôpor nakrájame nadrobno, vložíme do skleneného pohára.
- 2
Pripravíme nálev: 4 dl vody, 1 dl octu, 2 PL kryštálového cukru a 1 ČL soli privedieme do varu a necháme vychladnúť.
- 3
Teplým nálevom zalejeme kôpor v pohári, asi 1 cm od okraja. Dôkladne uzavrieme vrchnákom. Sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 10 minút.
Tiež kôpor:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presne, zamrazim a je ako cerstvy
Už roky takto odkladám kôpor do mrazničky, vydrží (ak ho bolo dosť) až do nového. Ten v octe nemôžete dať do bryndzovej nátierky či do posúchov...