Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 28. augusta 2012

Tento rok mám z tohto druhu papriky najviac.. troška som premeškala agrotechnické termíny a tak som ju apoň takto zúžitkovala..je to skvelá čalalmáda, jemne Zobraziť celý popisTento rok mám z tohto druhu papriky najviac.. troška som premeškala agrotechnické termíny a tak som ju apoň takto zúžitkovala..je to skvelá čalalmáda, jemne štipkavá..

120 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

3 kg
1 kg
1 kg
1 kg
2 kg
1 kg
4 ks




Postup

  1. 1

    Všetko, čo som potrebovala na zaváranie som si na záhrade pozbierala...

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Umyla, ...

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala..

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    ešte pridala uhorky a zelené paradajky...

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    všetko zaliala nálevom..nechala stáť v náleve 12 hod. nálev: na 2 liter vody som pridalala 1/2 litra octu,12 lyžíc cukru a 2 lyžice soli..

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som premiešala , zakryla obrusom a nechala stáť...

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    druhý deň naplnila do pohárov..na dno pohára som dala 2 čierne korenie celé,2nové korenie,2 klinčeky, bobkový list...plnila som do 3,5 dl pohárov aj s nálevom a pridala som hrozienka.. zatvorila a starilizovala na 80 st. 20 min.

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo..baranie rohy som pokrájala preto,, lebo som ich nechala prezrieť /maľovala som byt a upratovala/ takže som sa rozhodla ich pokrájať a sú skutočne výborné...dobrú chuť..

    Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/ - obrázok 8

Diskusia k receptu

margaretka28
Ja mám zase opačne takejto papriky najmenej,ale zato čili mám obsypané korene,budem sušiť.Tých rohov bolo máličko,pridala som ich do pohárov s uhorkami.čalamáda je pekná farebná,viem si ju predstaviť k francuzskym zemiakom,vidím,že sa stále činíš,ja momentálne zbieram slivky do suda,lekváru som spravila s 10 kg sliviek a to mi stačí,len je ich toľko,že mi je ľúto nechať ich zhniť na zemi,no a ešte ma čakajú rajčiny na pretlak,ale musím si dokúpiť poháre,lebo už som všetky naplnila a to dokupujem každý rok.:-)
izabella929
@margaretka28 , slivky už nemám, už sú podelelné a sparcované všetky...teraz sa hrbíme pod lieskami, padajú, treba zbierať , vylupovať a sušiť...roboty habadej...)ešte idem robiť hroznový džem, paprikovú pomázánku a papriku na maďarský spôsob a už dúfam aj skončím, lebo nemám poháre...))) dík za komentár.-)
cica2
krásna úroda a konečný výsledok perfektný! Obdivujem a chválim :-)
medovnicek
obdivujem ako ty dokážeš neuveriteľným spôsobom zúžitkovať všetko zo záhrady, aj táto čalamáda sa mi veľmi páči
cuckasiska
mnaaam, zas a znovu nadhera ! musim vybehnut na trh kupit baranie rohy, lebo v Kauflande stale stoja 2,- kilo a su gumove...to si mozu nechat. A smejem sa zeny, ze tento rok mam tiez poharove suchoty...xi xi ...uz som vyzobrala kde sa dalo...asi fakt budem musiet dokupit ! a @izabellla krasna nova portretova fotecka !
izabella929
@medovnicek , presne si to vystihla..škoda to nechať len tak pohniť...musí sa všetko zavariť, lebo naša vláda nám nič dobré nesľubuje a čo je doma v špajzi , to sa ráta.-)) je to zdravé, nestriekané, takže fajn a ja ti veľmi pekne ďakujem za komentár.-))
izabella929
@cuckasiska , ano chápem, ked sa to kupuje v nákupných centrách, nie je to vždy čerstvé...nuž ja som toho už pozavárala dosť a ešte mám pár vecí na pláne, len neviem, ako budem stáť s pohármi...dúfam, že mi to bude presne stačiť...držím ti palce, aby si nakúpila zdravé a čerstvé produkty.-)a veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
lenosko
hrozienka sa spomínajú len v nadpise a v bode 7. Znamená to že sú tam skôr ako dekorácia a kľudne ich môžem vynechať (príp. zabudnúť) a recept tým nijako neutrpí? :-)
izabella929
@lenosko ,sú ľudia, ktorí neznášajú hrozienka ani v zákuskoch...ja ich mám veľmi rada a použila som ich aj ako dekoráciu aj ako výbornú pochutinku ...je to skvelé v zaváranine..)ak nechceš, nemusíš ich použiť...dík za komentárik.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia