15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.
- 2
Utierku položíme voľne na hrniec a pevne priviažeme špagátom. Do utierky vlejeme prevarenú hmotu a necháme odkvapkať šťavu.
- 3
Cukor zmiešame s nastrúhanou vanilkou a nasypeme do ríbezľovej šťavy. Šťavu s cukrom nalejeme do plytkého kastróla a pomaly varíme na miernom ohni 15 – 20 minút.
- 4
Pred dovarením pridáme citrusovú šťavu a plníme do pohárov až po okraj.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu