Ríbezľový džem s vanilkou

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 ml
2 prúžky
500 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

  2. 2

    Utierku položíme voľne na hrniec a pevne priviažeme špagátom. Do utierky vlejeme prevarenú hmotu a necháme odkvapkať šťavu.

  3. 3

    Cukor zmiešame s nastrúhanou vanilkou a nasypeme do ríbezľovej šťavy. Šťavu s cukrom nalejeme do plytkého kastróla a pomaly varíme na miernom ohni 15 – 20 minút.

  4. 4

    Pred dovarením pridáme citrusovú šťavu a plníme do pohárov až po okraj.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Varené, Zaváraniny, 50 zaváraných dobrôt

Diskusia k receptu