Foto: alena45
Všetci známi už čakajú na tohtoročné papričky. Môže poslúžiť aj ako dobrý darček.
Postup
-
1
Rôzne štipľavé papričky (tu je asi 6 druhov) umyjeme, odstopkujeme, väčšie pokrájame a plníme do pohárikov tak, že striedame vrstvy papričky a hrozienok. Navrch pridáme kávovú lyžičku medu. Zalejeme nálevom Deko alebo Zelko tak, aby medzi okrajom a papričkami zostalo cca 1 a pol cm, nalejeme lyžičku oleja, zaviečkujeme a sterilizujeme.
- 2
Sterilizovala som v rúre vyhriatej na 140 stupňov cca 15 minút, po vypnutí som nechala postupne vychladnúť.
- 3
Použiť možno samozrejme aj jeden druh papričiek, napríklad feferónky. Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mirko, vysvetli Jerice o čo prichádza, že tie hrozienka sú tam najlepšie.
@kimlo , to nevadí len pridaj,aj to môže byť zaujímavé.Horúčava ma oblieva už len pri predstave....Neviem prečo tak milujem pálivé?Asi preto že som Drak...?