Papričky s hrozienkami

alena45 - fotkaalena45, 7. augusta 2011
Papričky s hrozienkami
Foto: alena45

Všetci známi už čakajú na tohtoročné papričky. Môže poslúžiť aj ako dobrý darček.

Suroviny

1 KL
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rôzne štipľavé papričky (tu je asi 6 druhov) umyjeme, odstopkujeme, väčšie pokrájame a plníme do pohárikov tak, že striedame vrstvy papričky a hrozienok. Navrch pridáme kávovú lyžičku medu. Zalejeme nálevom Deko alebo Zelko tak, aby medzi okrajom a papričkami zostalo cca 1 a pol cm, nalejeme lyžičku oleja, zaviečkujeme a sterilizujeme.

  2. 2

    Sterilizovala som v rúre vyhriatej na 140 stupňov cca 15 minút, po vypnutí som nechala postupne vychladnúť.

  3. 3

    Použiť možno samozrejme aj jeden druh papričiek, napríklad feferónky. Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.

Diskusia k receptu

dorisa
...úžasne, ako málo stačí, keď máš ešte aj vkus, tak vyčaríš takéto krásne zaváraniny.
alena45
ááále, sestre sa nepáčilo, že mám fľaštičky a vrchnáčiky z jogurtov, tak mi narýchlo vyrobila takéto obrúskové kruhy, no vidno to aj tak.
evusik
keby mne niekto daroval veru by som sa potešila :-) a tie hrozienka to musím vyskúšať :-)
jerica
No už len do baraních rohov pridám hrozienka . :-)
kimlo
Hrozienkami sa dá plniť aj jabĺčková alma paprika, ak by bol záujem, mám odskúšaný recept, bohužial bez fotky...
1kuchar
čo je nálev Deko? uvariť vodu s octom a cukrom podľ návadu na sáčku Deko?
alena45
ano, ale ja ho varím bez cukru, lebo som chcela pridať med. Nálev som urobila z polovičnej dávky čo píšu na obale.
Mirko, vysvetli Jerice o čo prichádza, že tie hrozienka sú tam najlepšie.
cistinka
Ja som to už raz chutnala u kamošky.....ďakujem za recept (ona mi ho nedala) ....určite vyskúšam, lebo mi to veľmi chutilo :-)))
alexola
@alena45 tie vrchnáčiky som si nevšimla, až keď som si o nich prečítala... v prvom rade som obdivovala papričky! :) Keď budeme pestovať viac druhov, recept určite využijem. Momentálne máme nasadené iba jalapeňo.
alena45
Alexola, to vôbec nevadí, že máš iba jeden druh, striedam ich aj preto, lebo niektoré sú menej a niektoré zasa príliš pálivé. Ak si trúfneš na jalapeňo samotné, sprav si, tie hrozienka sú fakt najlepšie a papričky dostanú k svojej pikantnosti aj jemnú sladkosť. Robím len takéto malé poháriky, lebo to sa neje ako uhorky, ale len ako delikatesa. Občas do polievky. V zime super zahreje.
bozulka
Alenka,to je receptík pre mňa,už sa teším,ale už musím papričky kúpiť na trhu.Ten môj recept Hrozno a feferonky si neskúšala,aj ten je ...mňamkový,ale tiež nemám fotky.
@kimlo , to nevadí len pridaj,aj to môže byť zaujímavé.Horúčava ma oblieva už len pri predstave....Neviem prečo tak milujem pálivé?Asi preto že som Drak...?
marianna76
ja mám takéto poháre tiež rada, skúsim aj toto s hrozienkami.... ešte, že si to tu môžem ukladať.... môžem to zaliať aj nálevom uhorkovým?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia