Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou fotorecept
Foto: izabella929
Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne...tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich použila na džem...a hneď džem s vynikajúcou chuťou..základ je Zobraziť celý popisTento rok sa nám vydarili skoré čerešne...tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich použila na džem...a hneď džem s vynikajúcou chuťou..základ je iba čerešne, cukor a čokoláda...jeho chuť som vylepšila s višňovicou, vanilkovým cukrom a strúhanou kôrou a šťavou z citónu...vyskúšajte bude vám iste chutiť...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obraté čerešne som poriadne umyla....
-
2
odkôstkovala.. a potom zasypala potrebným množstvom cukru...
-
3
miešala som varechou, pokiaľ sa všetok cukor neroztopil...
-
4
nechala som presladzovať 24 hod. takto vyzerá druhý deň...
-
5
vyliala som do rajnice a začala variť..... asi po 40min varenia som pridala citrónovú kôru a šťavu...potom vanilkový cukor...a napokon višňovicu...takto vyzerá džem po 50 min. varenia..treba miešať...
-
6
a teraz som pridala do neho kocky čokolády...použite takú, akú máte radi...ja som dala polovicu horkú a polovicu mliečnu...nechala chvíľočku prejsť varom..iba tak dlho,. kým sa čoko roztopí a už aj treba plniť do fliaš..
-
7
pripravila som si poháre a plnila až po vrch...zatvorila a obrátila hore dnom..
-
8
asi po 5 minútach obrátila a nechala vychladiť...a potom šup na poličku do zázračnej komôrky...verte-neverte, ale je to fajnová pochúťka hoc aj na pečivko k raňajkám.. prajem dobrú chuť..
dobruchut.azet.sk/recept/30968/malinovy-dzem-s-cokoladou/...
Lekvár sme koštovali ešte za tepla.,,Počul som",len pozitívne ohlasy.Ďakujem ti zlatino Izka za skvelý recept.
Sorry...džem som mal písať. :-)