Foto: izabella929
Minulý rok som nerobila tento fantastický džem, ale tento rok som si urobila parádnu zásobu a veru veľmi chutného džemu s barackovicou a citrónom..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marhule som poriadne umyla, pretriedila...
-
2
vykôstkovala a iba tak rukou troška popučila.. a zasypala cukrom
-
3
nechala som ich 24 hod. presladzovať..
-
4
na druhý deň som z nich polovicu dala do hrnca a nechala zovrieť.. na začiatku sa mi vytvárala dosť veľká pena,,,ktorá sa však ďalším varením strácala...
-
5
po pol hodine varenia, začal džem hustnúť a vtedy som pridala šťavu z citrónu a pridala som po malých dávkach barackovicu... varením sa polovica odparila a ždem zhustol na skúšku...
-
6
a začala som plniť do umytých pohárov..
-
7
naplnené a uatvorené poháre som na 10min. obrátila hore dnom..
-
8
a hotovo.. ešte nalepiť nálepky, aby som sa v tom v zime vyznala a môžu potovať do mojej ,,,zázračnej,,, špajze....dobrú chuť..
-
9
zabudla som pridať foto barackovice...
@Izabellka929 , toho roku je už po marhuliach, ale ukladám a budúci rok idem do toho... už sa neviem dočkať :)
... Ďakujem .... pekný deň