Jahodový džem
Jahodový džem

Jahodový džem Panorama fotorecept

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 26. mája 2017
Jahodový džem Panorama (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme, očistíme a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť na chladnom mieste, ale nie v chladničke. Na druhý deň sladené jahody vložíme do väčšieho hrnca a pomaly ich zohrievame.

    Jahodový džem Panorama (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K jahodám pridáme citrónovú šťavu. Varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť a nezmizne pena. Džem necháme vychladnúť a potom ochutnáme jeho sladkosť. Ak je málo sladký, môžeme ešte pridať cukor.

    Jahodový džem Panorama (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahody rozmixujeme dohladka do podoby lekváru alebo ho necháme ako džem s kúskami jahôd. Po vychladnutí pridáme nasekanú mätu. Prelejeme do zaváraninového pohára, uzatvoríme a sterilizujeme najviac 10 minút.

    Jahodový džem Panorama (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kecupicek
Neskúšala som s mätou, mám rada vôňu jahôd, musíme miešať dve také silné vône? Nie je lepšia mäta v chladených nápojoch?
mitzy
Och mňam, ukladám a ďakujem za jednoduchý dobrý recept :)