Jahodový džem Panorama fotorecept
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 26. mája 2017
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 26. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahody umyjeme, očistíme a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť na chladnom mieste, ale nie v chladničke. Na druhý deň sladené jahody vložíme do väčšieho hrnca a pomaly ich zohrievame.
-
2
K jahodám pridáme citrónovú šťavu. Varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť a nezmizne pena. Džem necháme vychladnúť a potom ochutnáme jeho sladkosť. Ak je málo sladký, môžeme ešte pridať cukor.
-
3
Jahody rozmixujeme dohladka do podoby lekváru alebo ho necháme ako džem s kúskami jahôd. Po vychladnutí pridáme nasekanú mätu. Prelejeme do zaváraninového pohára, uzatvoríme a sterilizujeme najviac 10 minút.
Niekto vykradol pivnicu? :-)