Paštéta z morčacej pečene
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 70 °C
na 70 °C
Postup
-
1
Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Cibuľu a cesnak opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutú cibuľu, bôčik a surovú pečeň trikrát pomelieme na čo najmenších dierkach. Ak nie je zmes dosť jemná, môžeme ešte 1– až 2–krát premlieť. Pridáme vajcia, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
- 3
Nakoniec pridáme sušené brusnice. Hotovú zmes plníme do zaváracích pohárikov a sterilizujeme pri teplote 70 °C 40–50 minút (podľa veľkosti pohárov). Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu