Paštéta z morčacej pečene

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Paštéta z morčacej pečene
Foto: Ľuboš Pilc
6-8
porcií
90 minút
príprava
40-50 minút
na 70 °C

Suroviny

500 g
350 g
60 g
60 ml
200 g
1 hlávka
30 g
2 ks
 (objem 100 - 125 ml)




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Cibuľu a cesnak opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutú cibuľu, bôčik a surovú pečeň trikrát pomelieme na čo najmenších dierkach. Ak nie je zmes dosť jemná, môžeme ešte 1– až 2–krát premlieť. Pridáme vajcia, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Nakoniec pridáme sušené brusnice. Hotovú zmes plníme do zaváracích pohárikov a sterilizujeme pri teplote 70 °C 40–50 minút (podľa veľkosti pohárov). Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

denyany
Toto by mi určite chutilo. Ale veľmi dávno som nevidela v obchode morčaciu pečeň. Iste by sa dala použiť aj iná, no morčacia je, podľa mňa, najlepšia.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia