
Držkový perkelt
No nemôžem tvrdiť, že toto je veľmi obľúbené jedlo, ale občas si ho urobíme....

Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na...

Švábsky zemiakový šalát
Sľúbila som, že pridám recepty zo švábskej kuchyne. Ich kuchyňa sa vyznačuje šporovlivosťou, jednoduchosťou a skoro vždy sú to recepty zo surovín, ktoré máme vždy doma...

Jožove rezne
Máte chuť na výborné a pri tom netradičné rezne, ale nie ste si istí svojim kuchárskym umením?...

Hubová polievka z masliakov a rýdzikov
Toto je tu moja prvá polievka a keďže ja nie som polievková, asi aj posledná :-)...

Moja zapražená jucha
Regionálna tradičná pôstna kyslá polievka z juchy – šťavy z kyslej kapusty....
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Rybacia polievka
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata. Potom pridáme orezy z rýb. Po opražení pridáme...

Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...

Cestoviny so špenátom
Chutný recept , ktorého cena sa zmestí do 2 EUR, z ktorých vyjde 5 porcií....

Bôčik na karameli
Ako som spomenula pri polievke Pho, mám rada vietnamskú a ázijskú kuchyňu. Medzi moje obľúbené...

Jednoduchá krémová špargľová polievka
Rýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada....

Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...

Tagliatelle aglio olio so sušenými paradajkami a parmezánom
Rýchly a jednoduchý recept na cestoviny, hotový za pár minút. Podávajte čerstvé.

Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...
Zemiakový prívarok
Celý postup ako pripraviť zemiakový prívarok aj s presným popisom nájdete vo videu.

Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...

Plnka (polnina) uvarená v hrnčekoch
Už dlho sme s mamkou rozmýšľali, ako urobiť našu tradičnú dedinskú polninu (plnku) tak, aby...

Broskyňový džem
Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak...

Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...

Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Hubová polievka s haluškami
Na dnes rýchla výborná hubová polievka. Blíži sa pôst a tak inšpirácia pre milovníkov húb...

Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.

Šaltibarščiai - litovská studená cviklová polievka
Šaltibarščiai, v preklade "Studený boršč", je jedno z litovských národných jedál, ku ktorému som...