Rybacia polievka

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Rybacia polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
200 g
200 g
300 g
200 g (kapor, zubáč, sumec, šťuka)
1 l
300 g (zeler, petržlen, mrkva)




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata. Potom pridáme orezy z rýb. Po opražení pridáme na menšie kusy nakrájanú papriku, paradajky a koreňovú zeleninu. Všetko osolíme a okoreníme, krátko podusíme, pridáme mletú červenú papriku, krátko podusíme so zmesou a zalejeme rybacím vývarom.

  2. 2

    Rybací vývar pripravíme z hláv z kapra. Necháme všetko poriadne uvariť a prepasírujeme cez jemné sitko. Na zahustenie použijeme najemno nastrúhaný zemiak.

  3. 3

    Ako vložku do polievky použijeme pekné kúsky rýb, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia