Rybacia polievka
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Veľa sladkovodných rýb, pečenie na masti a obľúbenosť slaninky. Hojnosť sladkej papriky, korenia, smotany, kapusty, fazuľky, paradajok a inej teplomilnej zeleniny... Môžeme pochybovať o Zobraziť celý popisVeľa sladkovodných rýb, pečenie na masti a obľúbenosť slaninky. Hojnosť sladkej papriky, korenia, smotany, kapusty, fazuľky, paradajok a inej teplomilnej zeleniny... Môžeme pochybovať o vynikajúcej chuti tejto kuchyne?
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
200 g (kapor, zubáč, sumec, šťuka) |
|
1 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
300 g (zeler, petržlen, mrkva) |
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata. Potom pridáme orezy z rýb. Po opražení pridáme na menšie kusy nakrájanú papriku, paradajky a koreňovú zeleninu. Všetko osolíme a okoreníme, krátko podusíme, pridáme mletú červenú papriku, krátko podusíme so zmesou a zalejeme rybacím vývarom.
- 2
Rybací vývar pripravíme z hláv z kapra. Necháme všetko poriadne uvariť a prepasírujeme cez jemné sitko. Na zahustenie použijeme najemno nastrúhaný zemiak.
- 3
Ako vložku do polievky použijeme pekné kúsky rýb, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu