Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka
Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)
Zeleninová letná polievka s drožďovými guličkami
Polievka, ktorá mi pomohla spracovať úrodu z mojej a svokrinej záhradky... Rýchle, jednoduché a...
Špargľová polievka
Vedeli ste, že za 1 ČSSR sme boli najväčším pestovateľom špargle v Európe? Potom však prišiel...
Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou
Kuracie prsia umyjeme očistíme, nakrájame na rezne. Marinádu spravíme zmiešaním vajíčka, Solamylu, sójovej omáčky...
Dödölle - príloha k divine
Je to obľúbená príloha k divine v Madarku. Môže sa podávať aj k mäsám na šťave,...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Babičkina zeleninová polievočka
Tento receptík som našla nedávno v mojej kuchárskej knihe a rozhodla som sa ho vyskúšať a výsledkom...
Pšeno so zeleninou a bryndzou
Tento recept som raz videla na TV Paprika, varili ho tam v programe o zdravom životnom...
Zeleninové rizoto
Umyjeme orestujeme ryžu na oleji a cibuli, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...
Fizola na cušpajs a šnicľe
Skoro každu sobotu še u nás, v regióne Prešov medzi karčmami Tatra a Hviezda podávalo toto jedlo....
Cesnaková polievka ktorá zohreje
Túto polievku som prvý krát jedla na návšteve pred dvomi rokmi. Ja ju robím...
Karfiolové halušky s hustým jogurtom
Už som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, ...
Krémová polievka z kvaky, petržlenu a póru
Čosi na zahriatie cencúľov, ktoré počas leta bývavali prstami.
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.
Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...
Špenátové rezance
Voľakedy sme cestoviny robievali doma, nebola taká možnosť kúpy ako dnes. Vyrábali sme tenké rezance...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Rybacia polievka - Riblja juha
Z knihy: Příručka jadranské snoubenky. Je príbehom lásky medzi Češkou, ktorá nevedela vôbec variť, nerada jedla...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Srdíčkový guláš
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme srdíčka, sůl, pepř, uzenou papriku a...
Krúpovo-hrachová kaša s kuracími srdiečkami - fotorecept
Je jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom...
Zeleninová krémová polievka
Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha. pravda. sk/recepty/zeleninova-polievka- s-kokosovym-mliekom-fotorec/51960-recept. html Trochu som však poupravila množstvo surovín.
Kuracie prsia so syrovou omáčkou
Mäso pokrájame na kocky a opražíme ho na oleji. Odporúčam variť v hrnci. Keď je...
Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka
Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb. Hneď bolo rozhodnuté, bude perkelt, ale môj...
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Kelová polievka
Cibulku nakrajame na jemno a oprazime na oleji, pridame pokrajany kel a zalejeme vriacou vodou. Pridame bujon,...