Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort fotorecept
Tieto halušky robím so špenátom,ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou.Bola to taká skúška čo z toho vznikne,lebo halušky sa majú robiť z Zobraziť celý popisTieto halušky robím so špenátom,ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou.Bola to taká skúška čo z toho vznikne,lebo halušky sa majú robiť z hrubej múky,keďže nemám,robila som z detskej krupice.
porcie
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g (detská krupica) |
|
| 250 ml |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 300 g |
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 1 ks |
|
| 185 g (alebo sterilizované) |
|
| 70 g |
|
| 200 g (alebo smotana na varenie) |
|
| kúsok (1 cm) |
|
|
|
|
|
|
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mlieko privedieme do varu a roztopíme v ňom maslo a štipku soli.Horúcim zalejeme múku (krupicu) a vypracujeme cesto.Necháme vychladnúť a pridáme žĺtok-premiešame.
-
2
Brokolicu si uvaríme do mäkka v troške vody.Vychladnutú si rozmixujeme na kašu a pridáme prelisovaný cesnak.Spojíme s cestom.
-
3
Dáme variť vodu so soľou a olejom a klasickým spôsobom urobíme halušky.Môžeme tiež robiť 2 lyžičkami väčšie noky.Po uvarení prepláchneme studenou vodou.
-
4
Na panvici roztopíme kúsok masla a osmažíme cibuľu,pridáme šampióny (nakrájané,nastrúhané) a roquefort.Keď sa syr,roztopí zalejeme šlahačkou a prevaríme do zhustnutia za stáleho miešania.Nakoniec dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
-
5
Na tanier dáme halušky,prelejeme omáčkou a dozdobíme pažítkou,petržlenovou vňaťou,...každý podľa seba. :))) Dobrú chuť!









chválim a *****
@mariamka ,doteraz som robila len špenátové,ale už budem aj tieto častejšie,lebo majú výraznejšiu chuť.
@amelie ,s múkou mám stále problémy,pri pečení je to hrúza :/,preto stále experimentujem a nie vždy mi to vyjde.Chýba mi tu slovenský obchod.