Cviklová krémová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 11. júla 2009

Suroviny

2-3 ks
2 ks
5 dcl
250 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Cviklu povaríme vo vode domäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca dáme zeleninový vývar, v ktorom domäkka uvaríme na kolieska pokrájanú mrkvu a uhorku. K uvarenej zelenine pridáme cviklu, necháme prevrieť, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a opäť privedieme do varu.

  4. 4

    Polievku podávame s PL kyslej smotany, posypanú rascou a ozdobenú kúskami nakrájanej kyslej uhorky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia