Foto: elixir
Jednoduchá, krémová.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór očistíme, umyjeme, celý pokrájame na kolieska. Kolieska zelenej časti necháme čerstvé, bielu časť dáme oprážať na oleji do zmäknutia.
- 2
Potom pridáme ošúpaný, nakrájaný batát a prilejeme vodu do roviny so zeleninou. Pridáme dve lyžičky soli, čierne korenie a varíme 15 minút.
- 3
Na záver prilejeme smotanu a obsah hrnca rozmixujeme, následne dochutíme limetkovou šťavou a znovu pomixujeme.
- 4
Polievku rozdelíme do porcií a posypeme zelenou časťou póru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskúšam, pár kvapiek citrónu/limetky ako kontrast ku sladkosti batátov, môže byť výborné... a už tradične - lákavé foto
Nikomu to nehovorme, lebo je to príliš trúfalé, ale vegetariánovi by možno mohla vzdialene pripomínať sviečkovú.. tak sa mi na moment zazdalo.. pssst ;-)