Foto: archaa
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch Zobraziť celý popisAk ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch ...uhm..."predvýplatových". Čo okrem párkov doň použijem závisí často aj od aktuálnych zásob špajze ale základu sa držím vždy, čo znamená, že na prípravu potrebujem :
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 páry |
|
1/2 ks |
|
1 ks čerstvá |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
1 PL smotanové |
|
podľa chuti |
|
čerstvo namleté |
|
podľa chuti |
|
na zahustenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kapiu. Chvíľu restujeme, ale dávame pozor, aby cibuľa neprihárala. Stále miešame.
- 2
Pridáme párky nakrájané na kolieska a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku. Zalejeme vývarom.
- 3
Varíme do zmäknutia zeleniny. Pridáme nakrájané paradajky... Môžeme pridať podľa zásob aj nejakú konzervovanú zeleninu (ja som pridala ešte hrášok), pretlak, pasírované paradajky a ešte povaríme asi 10 min.
- 4
Dochutíme majoránom, zahustíme múkou zmiešanou s trochou vody, necháme prejsť varom a na záver pridáme nátierkové maslo. Guláš je hotový. Podávame ho s ľubovoľnou prílohou. Ja som zvolila teraz zemiakovú kašu, ale výborný je aj s ryžou, cestovinou, knedľou alebo len tak s čerstvým pečivom...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem pekne, áno, treba rozhodne vyskúšať... :)
Ale samozrejme...pri Tomto Recepte je Kreativita vzdy vitana...tesim sa na spravil kurz..
Dakujeeeeem velmi pekne!!!
Tak to je výborná správa...veľmi sa teším, že vám chutí :*
Rado sa stalo ...
ďakujem za milý komentárik :)