Výborný guláš z párkov

archaa - fotkaarchaa, 14. mája 2016
Výborný guláš z párkov
Foto: archaa

Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch ...uhm..."predvýplatových". Čo okrem párkov doň použijem závisí často aj od aktuálnych zásob špajze ale základu sa držím vždy, čo znamená, že na prípravu potrebujem :

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 páry
1/2 ks
1 ks čerstvá
3 ks
3 ks
1/2 bal.
1 PL
500 ml
1 PL smotanové
 podľa chuti
 čerstvo namleté
 podľa chuti
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kapiu. Chvíľu restujeme, ale dávame pozor, aby cibuľa neprihárala. Stále miešame.

  2. 2

    Pridáme párky nakrájané na kolieska a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku. Zalejeme vývarom.

  3. 3

    Varíme do zmäknutia zeleniny. Pridáme nakrájané paradajky... Môžeme pridať podľa zásob aj nejakú konzervovanú zeleninu (ja som pridala ešte hrášok), pretlak, pasírované paradajky a ešte povaríme asi 10 min.

  4. 4

    Dochutíme majoránom, zahustíme múkou zmiešanou s trochou vody, necháme prejsť varom a na záver pridáme nátierkové maslo. Guláš je hotový. Podávame ho s ľubovoľnou prílohou. Ja som zvolila teraz zemiakovú kašu, ale výborný je aj s ryžou, cestovinou, knedľou alebo len tak s čerstvým pečivom...

    Výborný guláš z párkov - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Natierkove maslo? A aku to ma potom chut ? Taku smotanovu?
Áno, použiť môžete Philadelphiu alebo niečo podobné...
Veľmi mi to pripomína paprikáškrumpli, chuťovo si to viem predstaviť a určite je to výborné. U mňa za 5*, ešte aj to pomazánkové maslo pridá dobrú chuť, som si istá;-)