Kuracie stehná v paradajkovej omáčke s olivami
Foto: thedrunkchef
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná si naporcujeme, osolíme a okoreníme.
-
2
Na rozpálenom oleji stehná orestujeme, až sa nám zatiahnu. Potom ich vyberieme a odložíme stranou.
-
3
Vo výpeku najprv chvíľu porestujeme olivy, ktoré sme nechali odkvapkať od nálevu. K nim po prihodíme na plátky nakrájaný cesnak (nemusíme ním šetriť) a nakoniec nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
4
Keď nám cibuľa zosklovatie pridáme paradajky z konzervy, pretlak, oregáno a bazalku.
-
5
Nakoniec všetko zalejeme vývarom, poprípade dochutíme soľou a korením a pridáme stehná, ktoré sme si odložili stranou. Varíme na miernom ohni cca 45 minút.
Diskusia k receptu