Foto: archaa
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do Zobraziť celý popisV podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z Maďarska.. skúste...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 šálky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:
- 2
Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.
- 3
Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@havino : nebojte sa, ak mate krupy rada nemusite kombinovat...zarucujem,ze vam bude chutit...tesim sa na spravicky!!