Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke

archaa - fotkaarchaa, 15. januára 2016
Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke
Foto: archaa

V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z Maďarska.. skúste...

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 šálky
2 ks
1 ks
2 strúčiky
Omáčka:
300 ml
200 ml
2 PL
2 PL
2 ks
2 ks
1/2 ČL
štipka
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:

  2. 2

    Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.


  3. 3

    Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: