
Foto: archaa
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do Zobraziť celý popisV podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z Maďarska.. skúste...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 šálky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Omáčka: | |
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:
- 2
 Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.

- 3
 Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


@havino : nebojte sa, ak mate krupy rada nemusite kombinovat...zarucujem,ze vam bude chutit...tesim sa na spravicky!!