toto je recept mojej maminy a ja len tak robím. Potešilo ma, že svokra si u mňa objednala moju plnenú papriku
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme obvyklým sposobom, len neochucujeme , iba posolíme Nechám trochu ochladnúť a spojíme s mletým maskom. Trošku okoreníme.
- 2
Papriky odjadrujeme, umyjeme a naplníme plnkou Do vriacej, slanej vody dáme variť. Ak ostane zmes, pridať jedno vajce a trochu hladkej múky a vytvoriť guľky. Po uvarení paprík vybrať ich z vody a uvariť guľky.
- 3
Omáčka: Na masti speniť múku a zaliať studeným mliekom.Mliekovú zásmažku nechám prevariť, aby sa neseklo. Pridať škoricu a paradajkové pretlaky., Riediť vodou z paprík a guliek. Posoliť, ocukrovať podľa chuti, trochu kečupu ,ale nemusí a vložiť papriky a guľky. Nechám prevariť a hotovo. A knedľa je k tomu super. A záha nepáli ,ani kyselinu nevyhadzuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked som ju skusala varit tu tak sa mi vzdy zrazilo mlieko hned ako som pridala pretlak a zasmazku som dlho s mliekom prevarila.
Po 2 neuspechoch som to vzdala a varim len s vodou, nakoniec zamiesam slahackovu smotanu bez varenia.
neviem v com je teda trik, ze sa to doma nezrazalo, lebo paradajkova omacka s mliekom bola vzdy velmi jema a lahodna.
Dobrú chuť!
ja to robím tak, že do hotovej omáčky pridám asi 1 a pol dcl mlieka, v ktorom som rozhabarkovala trochu hladkej múky.
A pre marienku44- to mlieko tam nie je ani vidieť, omáčka farbu nezmení, ale má jemnejšiu chuť, pá, pá