Foto: dada777
Špaldové halušky sú chutné a jemnejšie ako halušky z pšeničnej múky. Tieto som spravila jemne celozrnné. S kyslou kapustou boli veľmi dobré a zdravé. Zobraziť celý popisŠpaldové halušky sú chutné a jemnejšie ako halušky z pšeničnej múky. Tieto som spravila jemne celozrnné. S kyslou kapustou boli veľmi dobré a zdravé. A navyše do týchto horúčav aj vhodné jedlo. Môžu si pochutiť všetci na bezmliečnej diéte, ale aj vegetariáni a vegáni.
porcie
príprava
Postup
-
1
Zamiešame múky, soľ a vodu a pripravíme si cesto na halušky, ktoré necháme chvíľku postáť.
- 2
Do osolenej vriacej vody robíme cez haluškár halušky a varíme ich 6 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme vodou.
- 3
Kyslú kapustu vyžmýkame, aby nebolo v nej veľa vody a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do panvice dáme trochu oleja, pridáme najmeno nakrájanú cibuľku a jemne ju orestujeme. Potom k cibuľke pridáme kyslú kapustu a ešte chvíľu necháme podusiť.
- 4
Nakoniec pripravenú kyslú kapustu pridáme k haluškám, zľahka premiešame a dochutíme soľou podľa chuti. A môžeme podávať chutné, ľahké jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu