Špaldové halušky s kyslou kapustou

dada777 - fotkadada777, 18. júna 2013
Špaldové halušky s kyslou kapustou
Foto: dada777

Špaldové halušky sú chutné a jemnejšie ako halušky z pšeničnej múky. Tieto som spravila jemne celozrnné. S kyslou kapustou boli veľmi dobré a zdravé. Zobraziť celý popisŠpaldové halušky sú chutné a jemnejšie ako halušky z pšeničnej múky. Tieto som spravila jemne celozrnné. S kyslou kapustou boli veľmi dobré a zdravé. A navyše do týchto horúčav aj vhodné jedlo. Môžu si pochutiť všetci na bezmliečnej diéte, ale aj vegetariáni a vegáni.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

350 g
150 g
1,5 ČL
450 ml
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zamiešame múky, soľ a vodu a pripravíme si cesto na halušky, ktoré necháme chvíľku postáť.

  2. 2

    Do osolenej vriacej vody robíme cez haluškár halušky a varíme ich 6 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme vodou.

  3. 3

    Kyslú kapustu vyžmýkame, aby nebolo v nej veľa vody a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do panvice dáme trochu oleja, pridáme najmeno nakrájanú cibuľku a jemne ju orestujeme. Potom k cibuľke pridáme kyslú kapustu a ešte chvíľu necháme podusiť.

  4. 4

    Nakoniec pripravenú kyslú kapustu pridáme k haluškám, zľahka premiešame a dochutíme soľou podľa chuti. A môžeme podávať chutné, ľahké jedlo.

Diskusia k receptu

kata
mňam, toto vyzerá zaujímavo, vďaka za recept. skúsim k tomu opražiť trošku údeného tofu alebo nastrúhať trocha údeného oštiepka (ehm, zvyk kombinovať halušky so slaninkou...)
marienka44
@Dada777 , vyskusam zemiakove s touto mukou. Aspon cast psenicnej muky nahradim spaldovou. Dakujem za recept, ukladam do KK. :-)
janger
Niekedy spravim podla teba, so spaldovou mukou, budu zdravsie :-). Dakujem za inspiraciu.
an3da
Včera som ich objavila a dnes robila, práve sme obedovali. Mne sú dobré aj bez osýpky...Diky za recept :-)