Foto: abkul
Tento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách. Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou Zobraziť celý popisTento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách. Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou obmenou patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá hlavne pre jeho lahodnú chuť. Tak ak sa Vám pozdáva, vyskúšajte.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ČL |
|
200 g (alebo mladý) |
|
4 ks |
|
|
|
Na omáčku: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
podľa chuti |
|
Zemiakové pyré: | |
1 kg |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
100 g (alebo iný syr) |
|
na vymastenie pekáča |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme očistené pokrájané zemiaky + soľ k príprave pyré. Keď sú uvarené zlejeme vodu, pridáme maslo a horúce mlieko a vyšľaháme pyré.
-
2
Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo. Uvaríme omáčku: maslo do kastrólika roztopiť, pridáme múku, trošku popražíme a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko,krátko povaríme a odstavíme. Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misu. na spodok uložíme posolené rybie filety, ktoré ešte posypeme korením na ryby.
-
3
Na tieto filety vylejeme omáčku a na ňu pokladieme hrášok a pokrájané vajíčka.
-
4
Do pyré zamiešame postrúhaný eidam a toto naložíme na vajíčka a hrášok. Vrch pyré posypeme korením na zemiaky napr. na americké zemiaky a dáme zapiecť na 180 stupňov asi na 35 minút.
-
5
Toto je už hotové jedlo. Keď ho nakladáte horúce tak ešte je to tekuté, omáčka sa rozteká,mňam, je to naozaj chutné a lahodné. Ale koľko ľudí, toľko chutí, treba vyskúšať. Nie je to také zložité, len trochu prípravy a jedlo je raz dva hotové. Tak dobrú chuť!
Diskusia k receptu